Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Curtis
|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 11:14 pm Temat postu: ZA KRÓTKIE 200zł :O |
|
|
Witam
Dzis mama mi oddała 2000zł w 200zł banknotach ku mojemu zdzieiwniu 1 z nich jest ewidentnie krótszy od innych od lewej strony w tym krotszym odleglosc miedzy cyfra "2" (kolo znaku wodnego po lewej stronie) a krawedzia banknotu to jakies 1,7mm w normalnym banknocie sa ok 4,1mm banknot jest autentyczny. Wszystko jest blizej krawedzi razem ze znakiem wodnym. Nie wiem czy takie cos sie czesto zdarza, moze ktos mi powie ? Nie chce byc smieszny ale widzialem ze czasem uda sie drozej sprzedac banknot z defektem w sumie to az mi tak na tym nie zalezy tylko mnie to ciekawi hehe
pzdr Daniel
ps jesli sie ktos orientuje w temacie to prosze pisac ponizej zamieszczam foto gdzie wystepuje ta roznica (nie jest to real foto chce tylko zobrazowac to troche )
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
QkamCoSieDzieje

|
Wysłany: Pią Sty 18, 2008 11:40 pm Temat postu: |
|
|
Jak uda Ci sie to sprzedac za wiecej niz 200zl to daj znac, obetne po kawalku ze swoich dwusetek i tez wystawie na allegro  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Curtis
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 12:04 am Temat postu: |
|
|
Ale to nic znalazlem teraz drugi banknot (inny) ktory ma ten pasek co widac pod swiatlo oddalony od tego znaczka NBP o jakies 2mm w normalnym banknocie jest to 1cm ! o kurcze co wy na to ludziska ??
Daniel |
|
Powrót do góry |
|
 |
QkamCoSieDzieje

|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 12:08 am Temat postu: |
|
|
Moze to falszywki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
dziobak

|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 1:38 am Temat postu: |
|
|
Mi mama dziś oddała wiązkę 200 zł ( tak dla nie wiedzących 200 000 zł ) - jechała na wczasy, więc musiałem jej pozyczyć, a raczej dołożyć.
o 1,7 mm - gdyby to było 6 cm to byłby defekt ale nie gdy jest to pare milimetrów. Jak leci maszyna to milimetr w tą czy w tamtą to nie jest aż tak wielki błąd i różnica |
|
Powrót do góry |
|
 |
Curtis
|
Wysłany: Sob Sty 19, 2008 10:40 am Temat postu: |
|
|
a co myslisz o tym drugim banknocie ?
Cytat: |
Ale to nic znalazlem teraz drugi banknot (inny) ktory ma ten pasek co widac pod swiatlo oddalony od tego znaczka NBP o jakies 2mm w normalnym banknocie jest to 1cm ! o kurcze Razz co wy na to ludziska ??
|
??
pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
|